10 Oorzaken van zelfvervreemding

๐Ÿ ๐ค๐ฐ๐š๐š๐ฅ ๐ณ๐จ๐ซ๐ ๐ญ ๐ฏ๐จ๐จ๐ซ ๐Ÿ๐ŸŽ ๐จ๐จ๐ซ๐ณ๐š๐ค๐ž๐ง ๐๐ข๐ž ๐จ๐ง๐ณ๐ž ๐ฌ๐ฉ๐ข๐ซ๐ข๐ญ๐ฎ๐ž๐ฅ๐ž, ๐ฉ๐ž๐ซ๐ฌ๐จ๐จ๐ง๐ฅ๐ข๐ฃ๐ค๐ž ๐ž๐ง ๐ณ๐š๐ค๐ž๐ฅ๐ข๐ฃ๐ค๐ž ๐ ๐ซ๐จ๐ž๐ข ๐ข๐ง ๐๐ž ๐ฐ๐ž๐  ๐ณ๐ข๐ญ๐ญ๐ž๐ง.

Die ene kwaal is inmiddels voor steeds meer mensen helder. Ons lichaam fluit ons namelijk onmiddellijk terug als we uit verbinding dreigen te raken met het meest dierbare en waardevolle stuk van onszelf, ons OERzijn, onze ziel.

Maar als we de signalen van ons lichaam negeren en daarmee onszelf als het ware ghosten raken we steeds verder van 'huis'.

We raken steeds meer vervreemd van onze eigen natuur en ons OERzijn en daarmee zijn er 7 oorzaken te noemen die onze groei en daardoor onze verdere bewustwording ondermijnen.

 

Deze 10 oorzaken zijn:

๐Ÿ. ๐๐ข๐ž๐ญ ๐›๐ž๐ฐ๐ฎ๐ฌ๐ญ ๐ณ๐ข๐ฃ๐ง ๐ฏ๐š๐ง ๐๐ž ๐ค๐ซ๐š๐œ๐ก๐ญ ๐ฏ๐š๐ง ๐จ๐ง๐ณ๐ž ๐ ๐ž๐๐š๐œ๐ก๐ญ๐ž๐ง.

Waardoor negatieve gedachten ruimte en voeding blijven krijgen die leiden tot acties met ongewenste resultaten. Vaak gelabeld als pech of tegenslag.

 

๐Ÿ. ๐๐ข๐ž๐ญ ๐›๐ž๐ฐ๐ฎ๐ฌ๐ญ ๐ณ๐ข๐ฃ๐ง ๐ฏ๐š๐ง ๐๐ž ๐ค๐ซ๐š๐œ๐ก๐ญ ๐ฏ๐š๐ง ๐จ๐ง๐ณ๐ž ๐ข๐ง๐ง๐ž๐ซ๐ฅ๐ข๐ฃ๐ค๐ž ๐ฌ๐ญ๐ž๐ฆ.

Noem die innerlijke stem intuïtie, hoger zelf of buikgevoel. Wanneer we geen weten hebben van de kracht ervan voelen we ons er ook niet mee verbonden. En weerhouden we ons ervan om positieve ervaringen op te doen met het werken vanuit die intuïtie.

๐Ÿ‘. ๐๐ข๐ž๐ญ ๐›๐ž๐ฐ๐ฎ๐ฌ๐ญ ๐ณ๐ข๐ฃ๐ง ๐ฏ๐š๐ง ๐ฐ๐ž๐ฅ๐ค๐ž ๐ซ๐จ๐ฅ ๐š๐ง๐ ๐ฌ๐ญ ๐ข๐ง ๐จ๐ง๐ฌ ๐ฅ๐ž๐ฏ๐ž๐ง ๐ฌ๐ฉ๐ž๐ž๐ฅ๐ญ.

Vanuit angst leven is de belangrijkste ondermijner van groei. Ons hele wezen krimpt in elkaar waardoor de levensenergie niet door ons heen kan stromen.

Keuzes worden gemaakt op basis van (zelf)liefde of op basis van angst.

Met uiteraard verschillende uitkomsten.

๐Ÿ’. ๐๐ข๐ž๐ญ ๐›๐ž๐ฐ๐ฎ๐ฌ๐ญ ๐ณ๐ข๐ฃ๐ง ๐ฏ๐š๐ง ๐๐ž ๐ ๐ž๐ก๐ž๐œ๐ก๐ญ๐ก๐ž๐ข๐ ๐š๐š๐ง ๐ฆ๐š๐ญ๐ž๐ซ๐ข๐ž.

Hoe groter de gehechtheid aan materie, des te minder waarde er wordt toegekend aan de immateriële en zielsvervullender kant van het leven.

Gehechtheid aan materie is vaak gekoppeld aan angst voor verlies van eigenwaarde vanwege een dominant sociaal discours met al haar patronen en programmeringen.

๐Ÿ“. ๐๐ข๐ž๐ญ ๐›๐ž๐ฐ๐ฎ๐ฌ๐ญ ๐ณ๐ข๐ฃ๐ง ๐ฏ๐š๐ง ๐๐ž ๐ซ๐จ๐ž๐ฉ ๐ฏ๐š๐ง ๐ณ๐ข๐ž๐ฅ ๐จ๐ฆ ๐ญ๐ž ๐ž๐ฑ๐ฉ๐š๐ง๐๐ž๐ซ๐ž๐ง, ๐ญ๐ž ๐จ๐ง๐ญ๐ฐ๐ข๐ค๐ค๐ž๐ฅ๐ž๐ง.

Er zijn momenten in het leven waardoor we ons duidelijk geroepen voelen om iets te doen, een beslissing te nemen die volledig irrationeel en onlogisch is. Maar we kunnen er voor ons gevoel niet meer omheen. Wanneer we deze roep negeren of ons brein de regie geven om deze roeping teniet te doen, zitten we de expansie van onze ziel en verdere groei in de weg.

 

๐Ÿ”. ๐๐ข๐ž๐ญ ๐›๐ž๐ฐ๐ฎ๐ฌ๐ญ ๐ณ๐ข๐ฃ๐ง ๐ฏ๐š๐ง ๐ก๐ž๐ญ ๐›๐ž๐ฅ๐š๐ง๐  ๐ฏ๐š๐ง ๐จ๐ง๐ณ๐ž ๐ซ๐ž๐ฅ๐š๐ญ๐ข๐ž๐ฌ.

Het veronachtzamen van onze meest intieme vertrouwensrelaties, onze vrienden en inner circle is onszelf de belangrijkste spiegels ontzeggen en daarmee stagneert onze groei.

 

๐Ÿ•. ๐๐ข๐ž๐ญ ๐›๐ž๐ฐ๐ฎ๐ฌ๐ญ ๐ณ๐ข๐ฃ๐ง ๐ฏ๐š๐ง ๐๐ž ๐ค๐ซ๐š๐œ๐ก๐ญ ๐ฏ๐š๐ง ๐ฌ๐ฒ๐ง๐œ๐ก๐ซ๐จ๐ง๐ข๐œ๐ข๐ญ๐ž๐ข๐ญ๐ž๐ง.

SYnchroniciteiten zijn belangrijke wegwijzers

 

๐Ÿ–. ๐๐ข๐ž๐ญ ๐›๐ž๐ฐ๐ฎ๐ฌ๐ญ ๐ณ๐ข๐ฃ๐ง ๐ฏ๐š๐ง ๐๐ž ๐ค๐ซ๐š๐œ๐ก๐ญ ๐จ๐ฆ ๐ข๐ง ๐ก๐ž๐ญ ๐๐” ๐ญ๐ž ๐ฅ๐ž๐ฏ๐ž๐ง.

๐Ÿ—. ๐๐ข๐ž๐ญ ๐›๐ž๐ฐ๐ฎ๐ฌ๐ญ๐ณ๐ข๐ฃ๐ง ๐ฏ๐š๐ง ๐๐ž ๐ž๐ข๐ ๐ž๐ง ๐ฅ๐ž๐ฏ๐ž๐ง๐ฌ๐ฅ๐ž๐ฌ๐ฌ๐ž๐ง, ๐๐ž๐ณ๐ž ๐ง๐ข๐ž๐ญ ๐ฅ๐ž๐ซ๐ž๐ง ๐ž๐ง ๐๐ฎ๐ฌ ๐ก๐ž๐ซ๐ก๐š๐š๐ฅ๐ ๐ค๐ซ๐ข๐ฃ๐ ๐ž๐ง.

๐Ÿ๐ŸŽ. ๐๐ข๐ž๐ญ ๐›๐ž๐ฐ๐ฎ๐ฌ๐ญ ๐ณ๐ข๐ฃ๐ง ๐ฏ๐š๐ง ๐ก๐ž๐ญ ๐›๐ž๐ฅ๐š๐ง๐  ๐ฏ๐š๐ง ๐ณ๐ž๐ฅ๐Ÿ๐ฅ๐ข๐ž๐Ÿ๐๐ž, ๐ณ๐ž๐ฅ๐Ÿ๐ณ๐จ๐ซ๐  ๐ž๐ง ๐ข๐ง๐ง๐ž๐ซ๐ฅ๐ข๐ฃ๐ค ๐ฐ๐ž๐ซ๐ค.

 

 

Lees meer »

Wat als je succesvolle formule over is?

Wat als je succesvolle formule over is…

Jarenlang was je succesvol binnen jouw speelveld, met jouw methode en genialiteit.
Langzaamaan merk je dat het niet meer werkt.

Je wordt links en rechts ingehaald door bijvoorbeeld een jongere generatie,
door mensen die midden in het leven staan.

Wat is er aan de hand?

Laat me je meenemen in mijn visie op dit fenomeen.

Alles heeft te maken met onze zielsenergie.
Onze ziel heeft behoefte aan groei, aan verdere bewustwording, aan verdere ontmanteling van ons ego. Ja, dat ook!

Dan is de belangrijkste vraag: “Waar wil die zielsenergie nu vooral naartoe stromen?”
Nee, niet meer naar het oude wat is uitgewerkt, afgewerkt en klaar is.
Dan neemt de zielsenergie af, totdat er niets meer van over is.

Je voelt dat ook aan jezelf.

Aan je weerstand, de moeite die het kost om nog aan je verplichtingen te voldoen.

Je hoort jezelf geregeld zuchten en voelt je van je dagelijkse gang van zaken af bewegen.

 

Maar…

Je hebt je bedrijf gebouwd met alles erop en eraan.

Je bent verplichtingen aangegaan.

De dominante machtsstructuren zoals banken, de belastingdienst en het sociale discours herinneren je dagelijks aan jouw zelf gecreëerde realiteit, waarbinnen jij je steeds meer een gevangene voelt.

Je ziel schreeuwt om nieuwe ervaringen, om verdere expansie en groei!

Maar vooral ook om soevereiniteit

 

Hoe ik hierbij kom?

In 2007 besloot ik een radicale keuze te maken en mijn succesvolle schoonheidsinstituut in het centrum van Eindhoven, met een kleine 8.000 klanten, te verkopen.

De bedoeling was om een bedrijfspand op een aangrenzend perceel achter mijn huis te bouwen, zodat ik me voor de volle 100% zou kunnen gaan focussen op businesscoaching.

Zogezegd, zo gedaan!

In 2008 was het verkoopmemorandum rond, zo ook de financiering voor het te bouwen bedrijfspand.

En toen brak de crisis uit!
Bankencrisis, kredietcrisis en werd mijn zaak onverkoopbaar.
De rest is geschiedenis.

Maar geloof me dat ik die jaren erna in de donkerste krochten van mijn ziel heb vertoefd.

En me veel, heel veel bewust ben geworden!
Niet alleen van mezelf, maar ook van de maatschappij en de wereld.

Vandaar ook dat mijn 2 allerbelangrijkste kernwaarden:

soevereiniteit en onvoorwaardelijke zelfliefde zijn.

  • Voel jij je gevangen tussen jouw zelf gecreëerde werkelijkheid en je niet te negeren zielsverlangen?
  • Word je overmand door angsten over hoe het verder moet?
  • Vraag jij jezelf af of je lichaam de spanningen nog wel kan dragen?
  • Heb je gezondheidsklachten door de stress die dit oproept?
  • Maak je onverklaarbare ervaringen door of confronteert het leven je met omstandigheden die je niet aan zag komen?

Overweeg dan een kantelgesprek.

Ik daal met je af naar de donkerste krochten van je ziel.
Want daar gaan we de schat delven, die jou verteld wat je verdere koers en acties zullen zijn.

Tot gauw!

Op jouw OERverlangen!
Warme zielsgroet,

Lees meer »

Ik wens je vooral tijd

De factor tijd zal in de toekomst van onschatbare waarde blijken.

De rode draad in het werken met mijn klanten:
"Hoe maak je met jouw waarde en gaven in een mum van tijd maximale impact in ‘t leven van anderen?".

Lees meer »

De kracht van poortdagen inzetten

DGA zijn van een zo compact en flexibel mogelijke bedrijfsstructuur, zodat je bedrijf optimaal vóór je werkt!

Is dit niet de droom van iedere ondernemer?
Poortdagen zijn van zulke dagen dat je die intentie een flinke boost geeft.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief zodat je tijdig op de hoogte wordt gebracht wanneer zich zo'n poortdag aandiend.

Lees meer »

De kracht van aarden inzetten

Ik kreeg laatst de vraag wat aarden is, waarom het zo belangrijk is en hoe je weet of je geaard bent. 

Zéker als je als ondernemer de verleiding voelt om je verder te verdiepen in het integrale, 5D bewustzijn. Dan is het extra belangrijk om te aarden, wil jij jezelf niet achter de 5D sluiers verliezen, zodat vreemde entiteiten met jouw energie aan de haal gaan. Waardoor je fysieke lichaam dit bewustzijn niet meer kan dragen en uitputting of ziekte volgt.

Lees meer »

Hoe je voorkomt dat je in je werk verzuipt.

Over jou als topondernemer.

Je hebt een succesvol bedrijf neergezet. Je maakt maximale impact in het leven van mensen en jouw footprint in het groter geheel tekent zich steeds duidelijker af. Ook financieel ondergaan je jaarlijkse winsten een exponentiële groei. Je functioneert op de toppen van je kunnen. Je bent, ondanks die 80 werkuren per week, niet kapot te krijgen en pareert met opgeheven hoofd de zwaarste tegenslagen.

Lees meer »

Het geheim van een hoogwaardig verkoopgesprek

"Leer verkopen als Jezus!" Excuses aan degenen die nu vinden dat ik aan heiligschennis doe. 
Maar met alle respect: Hij verkondigde zijn boodschap zó organisch dat hij in een mum van tijd een hele schare volgers had.

Nu zouden we zeggen dat hij een meester was in zichzelf verkopen. Tóch ligt het genuanceerder. Zijn uitstraling zorgde ervoor dat je al verkocht was door in zijn energetisch veld te verblijven. Verkopen heeft dus zeker een energetisch aspect. Wekelijks train ik mezelf hier verder in. Zoals in het voorbeeld van Miriam.

Lees meer »

Het 'KANTELPUNT' in je business

“Ik word er gek van!”

“Alle marketinginspanningen leveren niet op wat ik ervan verwacht.”

“Hoe kom ik aan nieuwe, goed betalende hooggekwalificeerde klanten die matchen met mijn waardesysteem?”

"Hoe gaat mijn bedrijf nu eindelijk vóór mij werken, zodat ik eens tijd voor mezelf overhoudt?"

Ditzelfde deuntje repeteert zich telkens in je hoofd met alle gevolgen van dien.

 

Lees meer »

Het meest pijnlijke dilemma.

Onlangs sprak ik een arts die 20 jaar geleden zijn roeping volgde en de moedige beslissing nam om zich op holistische geneeswijzen toe te leggen en de mens in zijn geheel te behandelen. Alhoewel ik het beeld krijg van een zéér kundige, integere en geliefde professional is, in zijn ogen, hem deze beslissing duur komen te staan.

Lees meer »

Hoe voorkom je dat je drama klanten aantrekt?

“Het is als businesscoach zó frustrerend als klanten moeilijk in beweging komen en niet de gewenste resultaten behalen. Dit leidt tot vervelende situaties en de klant blijft in een hopeloze en hulpeloze toestand hangen”, hoorde ik onlangs een wereldbefaamde businesscoach in een interview verklaren. En hij is niet de enige.

Gezien het uitmuntende track record van deze coach ontbreekt het hem absoluut niet aan inzichten, vaardigheden, leiderschap of een passend waardesysteem. Wat is dan wel de crux?

Lees meer »

Wat is de blauwdruk van jouw leven?

Laatst vroeg een prospect mij waarom ik het JR BLESS  traject altijd start met het berekenen en decoderen van het JR Levensscript.  "Waarom is het zo belangrijk om je universele blauwdruk te kennen?" vroeg hij.  "Waarom zo spiritueel?"

Nu vertelde ik hem dat ik als businesscoach de ervaring heb dat als iemand zijn of haar blauwdruk niet duidelijk heeft, er tijd, energie en geld verloren gaan aan bijzaken en onnodige ruis. Mijn klanten huren mij in om gerichte waarde te leveren bij het uitzetten van hun transitietraject en dan is het mijn verantwoordelijkheid hen daar passend in bij te staan. Zij kunnen zich eenvoudigweg de tijd niet veroorloven om op zijsporen te belanden.

Lees meer »

Schumann Resonantie

Als business alchemist help ik zelfbewuste CEO's, ZZP-ers, coaches en therapeuten multidimensionaal ondernemen zodat zij op het publieke podium optimaal van waarde zijn. Het ont-stressen van hun fysieke systeem is onderdeel van het jaarprogramma.
Hoogst geboeid door de ontwikkelingen op het gebied van frequentieverhogingen van de aarde en de impact daarvan op het menselijke systeem, deel ik hier de belangrijkste ontdekkingen over de Schumann Resonantie. Deze frequenties raken ieder van ons wiens lichaamsbewustzijn nog intact is.

Lees meer »

De universele betekenis van een financieel krap kader

(Zelf) veroordeling op financiële krapte.

Uit de persoonlijke berichten die ik krijg en tijdens de kantelgesprekken blijkt hoeveel (zelf) veroordeling er op leven binnen een krap financieel kader zit.

Deze (zelf) veroordeling wordt nog eens bevestigd door marketingboodschappen die beloven dat een switch in mindset het tij keert. Je wordt dus bevestigd in je faalgedachte want je had er dus blijkbaar zélf iets aan kunnen doen. Als je maar geweten zou hebben hoe!

Lees meer »

Welke impact de 2 belangrijkste ondernemerstendenzen op je groei hebben,

Tijdens het verkennen en ontginnen van de huidige situatie van je bedrijf en je ondernemerschap is het helder krijgen van de energetische onderstroom in het JR Levensscript™ is één van de belangrijkste onderdelen. Ben je onderhevig aan een Energetic Non-Sensitive of een Sensitive Non-Energetic onderstroom? Als je dit weet, dan weet je veel beter welke acties je op welk moment neemt en wat je vooral laat.

Zo bespaar jij jezelf niet een heleboel tijd en energie maar ook geld voor suggesties die aanzetten tot actie, terwijl dat bijvoorbeeld op dat moment voor jou in je bedrijf juist niet de bedoeling is.

Lees meer »

Gouden ondernemers in het ijzeren handelstijdperk

Waarom gouden ondernemers zichzelf in het ijzeren handelstijdperk mogen beschermen?

Ben je iemand die mét oog voor het grotere geheel waarde levert. Ervaar je dat zakendoen in deze tijd nogal eens op een teleurstelling uitloopt? Word je slecht of zelfs niet begrepen? Ervaar je agressie of een gebrek aan respect door je teamleden of je klanten? 

Vervolgens doe je er alles aan om te reflecteren en te duiden welk stuk je bij jezelf nog dóór te werken hebt en loop je hier letterlijk op stuk. Doodmoe word je ervan. Dit gaat ten koste van je ondernemersplezier, je zielsvervulling en je vrijheid en ondermijnt op den duur je bedrijfsresultaten en bedrijfsvoering.

Lees meer »