Wat is de blauwdruk van jouw leven?

Laatst vroeg een prospect mij waarom ik het JR BLESS  traject altijd start met het berekenen en decoderen van het JR Levensscript.  "Waarom is het zo belangrijk om je universele blauwdruk te kennen?" vroeg hij.  "Waarom zo spiritueel?"

Nu vertelde ik hem dat ik als businesscoach de ervaring heb dat als iemand zijn of haar blauwdruk niet duidelijk heeft, er tijd, energie en geld verloren gaan aan bijzaken en onnodige ruis. Mijn klanten huren mij in om gerichte waarde te leveren bij het uitzetten van hun transitietraject en dan is het mijn verantwoordelijkheid hen daar passend in bij te staan. Zij kunnen zich eenvoudigweg de tijd niet veroorloven om op zijsporen te belanden.

Ik moest bij zijn opmerking tevens terugdenken aan de speech van Dr. Martin Luther King Jr op 26 oktober 1967, 6 maanden voordat hij werd vermoord, toen hij een groep studenten op Barratt Junior High School in Philadelphia toesprak. De centrale vraag in deze speech was:  “Wat is de blauwdruk van je leven?"

Hier kun je de oorspronkelijke speech beluisteren met een gedeeltelijke transcriptie in het Engels. Daarna volgt de transcriptie in het Nederlands vertaald: 

Een gedeelte uit de speech van Dr. Martin Luther King jr.

MLK: "Ik wil jullie een vraag stellen: "Wat is de blauwdruk van jouw leven"

Wanneer een gebouw is ontworpen, heb je meestal een architect die een blauwdruk tekent en die blauwdruk dient als het patroon, als de gids. Een gebouw kan niet degelijk gebouwd worden zónder een goede, solide blauwdruk. Nu bevindt ieder van jullie zich in het proces om de structuur van jullie leven op te gaan bouwen en de vraag is of jij jouw echte, solide en gezonde blauwdruk helder hebt.

Ik zal je enkele suggesties geven waar de blauwdruk van jouw leven mee dient te beginnen en waar die aan dient te voldoen:"

1. Een diep geloof in je eigen waarde

MLK: "De nr. 1 van de blauwdruk van je leven dient een diep geloof in je eigen waardigheid te zijn, je waarde en je eigenwaarde, ‘your somebodiness’. Sta niet toe dat iemand je het gevoel geeft dat je een ‘nobody’ of niets waard bent. Heb altijd het gevoel dat je ertoe doet en dat je meetelt. Heb altijd het gevoel dat je hoe dan ook van waarde bent en dat je leven van significante betekenis is."

Sta dus ook niet toe dat je eigen stemmen, gedachtespinsels of energieniveau je het gevoel geven dat jij je niets waard voelt. Het is de taak van de (business) coach je hierin te spiegelen. En daarin schuilt je eigen verantwoordelijkheid keuzes te maken die als gevolg hebben dat je eigenwaarde gerespecteerd blijft.

2. Vastberadenheid als basisprincipe om de allerbeste te worden op jouw gebied.

MLK: "Houd in de blauwdruk van je leven altijd vast aan het basisprincipe dat je het allerbeste van jezelf geeft en uit zult blinken in eender welk veld je ook je inspanning levert. Wat jij gaat doen en wat jou levenswerk zal zijn, je beslist nu! En zo zullen de dagen en de jaren zich ontvouwen. Beslis nu om wat je doet, goed te doen.

En ik zeg jullie, mijn jonge vrienden, er zullen zich deuren voor jullie openen – deuren van kansen die voor jullie vaders en moeders niet opengingen – en de grote uitdaging waar jullie voor staan is om er klaar voor te zijn om deze uitdagingen aan te gaan zo gauw jullie geconfronteerd zullen worden met het opengaan van deze deuren.

Ralph Waldo Emerson, de grote essayist, zei in een lezing in 1871, "Zo gauw een man een beter boek schrijft, een betere preek predikt of een betere muizenval maakt dan zijn buurman, zelfs al bouwt hij zijn huis in het bos, zal de wereld de paden effenen tot aan zijn deur. "

Dit is niet altijd het geval geweest — maar het wordt steeds meer waar, dus verzoek ik jullie dringend om hard te studeren en de olie rond middernacht op te branden. Ik zeg jullie: Verlaat niet voortijdig jullie school. Ik begrijp alle sociologische redenen maar ik verzoek jullie dringend, ondanks de economische situatie of andere omstandigheden waarin je gedwongen bent te leven, blijf op school!

En wanneer je eenmaal in het leven hebt ontdekt wat je wilt zijn, doe het dan alsof God de almachtige jou persoonlijk op dit specifieke moment in de geschiedenis heeft geroepen om het te doen. Zet je intentie uit om je plicht zó goed te doen, dat zowel de levenden, de doden als de ongeborenen het nooit beter zullen kunnen doen.

Wanneer het je lot is om een straatveger te zijn, veeg dan de straten zoals Michelangelo afbeeldingen schilderde, veeg de straten zoals Beethoven muziek componeerde en veeg de straten zoals Leontyne Price voor de Metropolitan Opera zingt. Veeg de straten zoals Shakespeare poëzie schreef. Vegen de straten zó goed dat alle dienaars van de hemel en de aarde zullen moeten pauzeren om te zeggen: Hier woonde een geweldige straatveger, die zijn taak als straatveger uitstekend verstond."

Martin Luther King spreekt hier over het lot. Tijdens het JR Intro businesstraject wordt het JR Levensscript waaronder je zielsopdracht, gaven en kwaliteiten berekend, gedecodeerd en worden de andere 5 onderdelen van het JR Levensscript voor jou persoonlijk gechanneld. Hierdoor ontvang je de meest zuivere blauwdruk die als basis van het JR Intro businesstraject liggen, waardoor je vastberadenheid om resultaten te behalen niet gehinderd wordt door twijfel en tussentijdse ruis.

3. Word de beste versie van wie je bent

MLK: "Als je geen den op de top van de heuvel kunt zijn, ben dan een struik in de vallei. Maar ben dan wel de allerbeste struik aan die kant van de heuvel. Word een struik als je geen boom kunt worden. Als je niet de snelweg kunt zijn, ben dan het parcours. Als je de zon niet kunt worden, ben dan een ster. Het is nooit de grootte die bepaald of je wint of verliest. Word de beste versie van wie en wat je ook bent”.

In deze tekst ligt de eigen speelruimte besloten die je binnen de kaders van je lot / blauwdruk hebt. Namelijk de allerbeste worden op je eigen speelveld door het beste uit jezelf te halen. Dit streven zal te allen tijde universeel worden ondersteund.

4. Je draagt een verantwoordelijkheid

MLK: "En tot slot, tenslotte dient er in de blauwdruk van je leven een toezegging te bestaan om aan de eeuwige beginselen van schoonheid, liefde en rechtvaardigheid tegemoet te komen... maar hoe jong je ook bent, je hebt een verantwoordelijkheid in je leven te dragen om van jouw natie een betere natie te maken. Je hebt de verantwoordelijkheid om het leven voor iedereen beter te willen maken. En dus dien je betrokken te zijn bij de strijd voor vrijheid en rechtvaardigheid."

Voor niemand van ons bestaat er in het leven een kristallen trap. Maar we moeten voort blijven bewegen, steeds maar dóórgaan. Wanneer je niet kunt vliegen, ren, wanneer je niet kunt rennen, loop en wanneer je niet kunt lopen, kruip. Maar zorg er in ieder geval voor dat jij je voort blijft bewegen!"

Het doel van (business) coaching is dat jij gefaciliteerd wordt in het blijven voortbewegen naar je bestemming. In het blijven voortbewegen respecteer jij je bioritme en trek jij je op tijd in jezelf terug om zaken te verwerken en in diepere lagen van je bewustzijn te verankeren en te integreren. Dan ontstaat er nieuwe ruimte om inzichten en leerervaringen te implementeren.

Het JR BLESS jaartraject  bied je de mogelijkheid om je business en jezelf zó te transformeren dat deze in lijn liggen met en exact een afspiegeling zijn van je blauwdruk.

Ben je toe aan het leven en werken vanuit je OERzijn, jouw blauwdruk?
Meld je dan direct aan voor HET JR KANTELTRAJECT .

Dan zien we elkaar snel.