Welke impact de 2 belangrijkste ondernemerstendenzen op je groei hebben,

Tijdens het verkennen en ontginnen van de huidige situatie van je bedrijf en je ondernemerschap is het helder krijgen van de energetische onderstroom in het JR Levensscript™ is één van de belangrijkste onderdelen. Ben je onderhevig aan een Energetic Non-Sensitive of een Sensitive Non-Energetic onderstroom? Als je dit weet, dan weet je veel beter welke acties je op welk moment neemt en wat je vooral laat.

Zo bespaar jij jezelf niet een heleboel tijd en energie maar ook geld voor suggesties die aanzetten tot actie, terwijl dat bijvoorbeeld op dat moment voor jou in je bedrijf juist niet de bedoeling is.

Energetic Non-Sensitive

 • Ligt het accent in jouw universele constellatie in het leven, je zielsenergie, op expansie en extroverte actie naar buiten om te presteren en te bouwen? Dan wordt deze tendens universeel door de benodigde energie ondersteund en noemen we deze constellatie:
  Energetic non-sensitive
  Ik zie deze ondernemers óf zichzelf klein houden óf zo expanderen dat ze door hun zelf gecreëerde bedrijf/organisatie worden ingehaald.
  Een klant vertelde me dat hij het gevoel had wanneer hij zijn bedrijf binnenliep alsof er overal packmans waren die hem op aan het vreten waren.
  Wanneer de omzet > 1 miljoen is en het aantal medewerkers boven de 10 uitkomt dan is de organisatie organisch toe aan het groeien naar het volgende level.
  Deze groei gaat gepaard met groeistuipen die redelijk te voorspellen zijn. 
  De DGA kan dan aan zichzelf gaan twijfelen en zichzelf afvragen of er wel de juiste keuzes in het verleden zijn gemaakt.
  Zeker als er ruis ontstaat in de onderlinge verhoudingen met de stafleden van het eerste uur.
  Dit zijn organische processen en dienen zorgvuldig begeleid te worden.

Sensitive Non-Energetic

 • Ligt het accent in jouw universele constellatie in het leven op ingetogenheid en introverte actie naar binnen om aan te voelen, te bezinnen en open te staan voor de innerlijke stroom aan informatie, ingevingen, inzichten en boodschappen? Dan wordt deze tendens universeel niet ondersteund door energie maar juist door een verhoogde sensitiviteit en noemen we deze tendens:
  Sensitive Non-Energetic.
  Deze ondernemers kiezen in de regel voor het ZZP-er zijn en bouwen zorgvuldig aan een netwerk van ZZP-ers die hen optimaal faciliteren in het uitoefenen van hun bedrijf.
  De allerbelangrijkste succesvoorwaarde voor deze ondernemer is het kiezen voor het higher-end verdienmodel.
  Het maakt dan ook niet uit in welke branche je werkt.
 • Het higher-end business model faciliteert je ideale leven zodat jij altijd je bioritme kunt respecteren.
  Dit zie je bijvoorbeeld terug in het inregelen en voeren van verkoopgesprekken.

  Voorbeeld 1.
  Een onderneemster met een grotendeels online ingeregelde marketing en een specifieke dienst heeft, volgens haar eigen zeggen, jarenlang nogal wat teleurstellingen te verwerken gekregen omdat haar verkoopgesprekken vaker tot een 'Nee' leidde dan tot een 'Ja'.
  Een ondernemer met een Energetic Non-Sensitieve onderstroom zet zich daar gemakkelijker overheen onder het motto: "Het is nu eenmaal zo dat 1 op de 10 verkoopgesprekken tot een echte deal leiden en op naar de volgende.". Maar iemand met een Sensitive Non-Energetic onderstroom verwerkt ieder gesprek intensief en voelt door alle lagen heen. Daarom zijn de verkoopsgesprekken met hen op zich al waardevol omdat zij in eht gesprek zelf het allerbeste van zichzelf geven en zich amper van protocollen kunnen bedienen.. En als er dan een 'Nee' komt, dan voelt dat ook als een persoonlijke afwijzing.
  Mijn conclusie als business alchemist is dan ook dat we de funnel bij ondernemer met een Sensitive Non-Energetic onderstroom heel anders inregelen. Zodat de kans op een 'Nee' aan de voorkant zoveel mogelijk wordt uitgesloten.

  Voorbeeld 2:
  Een ondernemer runt met enkele zoons een glaszettersbedrijf en zij vormen een perfect op elkaar ingespeeld team, waardoor ze in minimale tijd het meeste werk verzet krijgen.
  Er is een enorme vraag naar hun diensten. Ieder schilders- of aannemersbedrijf wil wel met hen werken. Maar het nadeel daarvan is dat ze dan via uurtje/factuurtje moeten werken en pas na een maand worden uitbetaald.
  Dus kiezen ze voor dienstverlening aan de particuliere higher-end klant.
  Ze bestellen zelf hun glas, glaslatten en profielen, offreren op projectbasis en ontzorgen deze klant door perfect werk af te leveren en in een mum van tijd hun werk af te leveren. Want het is tóch onrust in huis als ze aan de slag zijn.
  Deze particuliere higher-end klant betaalt de rekening meteen.
  De zielsvervulling, dankbaarheid, werkvreugde bij de ondernemer groeien, mét behoud van maximale persoonlijke vrijheid.

"Door Jeanne hou ik nu mijn agenda zo leeg mogelijk
om 'Ja' te kunnen zeggen tegen de meest lucratieve klussen."

Er kunnen fasen in je leven zijn dat je zielsopdracht en zielsplan meer naar buiten gericht zijn om qua expansie extra ervaringen voor verdere bewustwording op te doen. Dan kan de fase juist switchen van de ene naar de andere onderstroom. Of een fase waarin het de bedoeling is dat jij je terugtrekt in jezelf om je te bezinnen op opgedane levenservaringen.

Welke onderstroom op dit moment voor jou van toepassing is, staat als onderdeel uitgebreid beschreven in je persoonlijke JR Levensscript™.

 • Wil je weten aan welke onderstroom jou ondernemerschap onderhevig is?
 • Ben je eraan toe om jouw ondernemerschap naar een volgend level te tillen? 
 • Voel jij dat je bedrijf je aan het inhalen is ten koste van je gezondheid en vrijheid?

Ga dan in gesprek met me.