Het geheim van een hoogwaardig verkoopgesprek

"Leer verkopen als Jezus!" Excuses aan degenen die nu vinden dat ik aan heiligschennis doe. 
Maar met alle respect: Hij verkondigde zijn boodschap zó organisch dat hij in een mum van tijd een hele schare volgers had.

Nu zouden we zeggen dat hij een meester was in zichzelf verkopen. Tóch ligt het genuanceerder. Zijn uitstraling zorgde ervoor dat je al verkocht was door in zijn energetisch veld te verblijven. Verkopen heeft dus zeker een energetisch aspect. Wekelijks train ik mezelf hier verder in. Zoals in het voorbeeld van Miriam.

Miriam wilde persé live een afspraak met me maken om voor zichzelf tot een definitief ‘Ja’  te komen en in te stappen in het JR BLESS programma. Zijzelf was wel overtuigd dat dit het moment was om in te stappen, maar er zaten nogal wat haken en ogen in haar sociale context.

Van verkopen naar helpen

Een hoogwaardig verkoopgesprek gaat niet over verkopen maar over de klant helpen vol zelfvertrouwen voor de volle 100% achter een besluit te staan. Voor Miriam was het belangrijk om zoveel mogelijk bezwaren van haar omgeving boven tafel te krijgen. Vervolgens te onderzoeken welke impact deze bezwaren op haar zelfvertrouwen hebben en haar te helpen antwoorden op deze bezwaren te formuleren die bij haar intuïtie en waarheid aansluiten.

Het verkoopgesprek met Miriam hield in dat ik haar bijstond om haar intrinsiek besluit, instappen in het JR BLESS Programma, te helpen verkopen aan belangrijke mensen uit haar omgeving.

Miriam kwam tot 3 essentiële inzichten waarvan ze nooit gedacht had dat die nog zo belangrijk voor haar zouden zijn:

  • Hoe assertief Miriam ook was, er zat tóch nog een restje onzekerheid en angst voor afkeuring en afwijzing waardoor ze kostbare investeringen in zichzelf gemakkelijk aan de kant schoof als belangrijke mensen uit haar omgeving tegengeluiden lieten horen.
  • Dat dit laatste splintertje aanpassingsgedrag haar persoonlijke groei en ontwikkeling steeds meer ondermijnde.
  • Dat dit leidde tot frustratie en gezondheidsklachten.

De klant helpen in haar leiderschap te stappen

Miriam kon niet wachten om nog krachtiger in haar leiderschap te stappen en alles op alles te zetten om ook van haar omgeving een overtuigend ‘Ja’ te horen. Dit was, zei ze, misschien wel de belangrijkste stap tot nu toe in haar ontwikkeling. Als ze haar omgeving, zonder protest, mee zou krijgen en haar zou ondersteunen in deze, voor haar belangrijke stap, zou dit zó’n overwinning voor haar zijn dat het JR BLESS Programma al geslaagd zou zijn nog vóór ze eraan begonnen was.

Eng idee hoe waardevol dit perspectief voor haar was en hoe belangrijk deze stap in het te volgen traject zou zijn?

En ze deed het!

De belangrijkste mensen uit haar omgeving stonden perplex en hadden niets meer in te brengen omdat ze de juiste argumenten op een rustige en krachtige manier voor het voetlicht bracht. Ze was nu zelf ook voor 100% overtuigd van haar beslissing doordat ze zelf argumenten had geformuleerd die het dichtste bij haar eigen waarheid aansloten. En dat straalde ze uit.

Impact omgeving in het verkoopproces niet te onderschatten

Onderschat nooit de invloed van de omgeving op zowel het besluitvormingsproces als op het begeleidingsproces. Door hoogwaardige verkoopgesprekken te voeren creëer je een rijke voedingsbodem waarop resultaten tijdens het traject ook werkelijk wortel kunnen schieten.

Leef jij je volledige potentieel uit of is er nog ruimte voor groei?
Ga het kantelgesprek met me aan en ontdek wat er nog bij je aangeraakt mag worden.