Het meest pijnlijke dilemma.

Onlangs sprak ik een arts die 20 jaar geleden zijn roeping volgde en de moedige beslissing nam om zich op holistische geneeswijzen toe te leggen en de mens in zijn geheel te behandelen. Alhoewel ik het beeld krijg van een zéér kundige, integere en geliefde professional is, in zijn ogen, hem deze beslissing duur komen te staan.

Hij beschrijft zijn situatie als volgt:

 • Ik ben blij dat ik mijn BIG registratie nog heb. Dat zorgt in ieder geval voor mijn basisinkomen en een toestroom aan chronisch zieke mensen die in het reguliere medische circuit zijn vastgelopen en nu hun hoop op genezing bij mij zoeken. Het is dankbaar werk, want ik kan ze wél helpen, maar ze vergen veel van mijn dagelijkse portie energie.
 • Ik werk het liefst met gezonde mensen die hun gezondheid willen onderhouden en gezondheidsondermijning willen opsporen en oplossen. Maar daar kom ik steeds minder aan toe.
 • Ik zie steeds meer van deze gezonde mensen wegstromen uit mijn praktijk.
 • Het versturen van nieuwsbrieven levert tegenwoordig niets meer op.
 • Mijn lezingen worden nog maar amper bezocht.

Bij het doorvragen naar het verdere verloop van dit scenario vreest hij zijn ergste vrezen. Namelijk dat hij, om financieel te overleven,  zich tot in lengte van dagen steeds meer zal mogen toeleggen aan een groeiende stroom chronisch zieke mensen, ten koste van zijn eigen zielsmissie, zijn gezondheid, zijn vrijheid en inkomen.

Het is duidelijk dat:

 1. Hij zijn eigen blauwdruk niet helder heeft en de regie over het eigen leven loslaat.
 2. Onwetend is over  alchemistische wetten en daardoor een gebrek aan vertrouwen in het leven ervaart.
 3. Het eigen waardesysteem niet wordt gerespecteerd.
 4. Het energielevel wordt ondermijnd waardoor de overlevingsambitie, de groeiambitie overstijgt.
 5. Er een inside–out marketingstrategie ontbreekt.

De ultieme doorbraak zou zijn:

 1. De regie terugnemen en een definitieve keuze maken vóór je roeping, passie en missie.
 2. Ultieme zielsvervulling vinden in het werk.
 3. Werken met de meest ideale mensen die de perfecte ambassadeurs worden.
 4. Een convergerend business– en verdienmodel ontwikkelen waarin blauwdruk/roeping en waarden samenvallen.
 5. Een inside–out marketingstrategie ontwikkelen die een afspiegeling is van de persoon zelf.
 6. Een bedrijf dat automatisch naar meer winst en persoonlijke vrijheid leidt.

Wat staat bij deze mens een intuïtieve keuze voor een businesscoach nu in de weg?

 • Hij is geconditioneerd in een matrix van 20 jaar zwoegen, ploeteren, weerstand en tegenstand en kan daardoor niet zien dat zijn bedrijf en leven er binnen een jaar anders uit kan komen te zien.
 • Het zelfvertrouwen en energielevel worden inmiddels door tal van omstandigheden ondermijnd waardoor er niet meer op basis van intuïtie wordt besloten maar op basis van tal van overlevingsstrategieën..

De uitdaging tijdens de verkoopfase is om een bewustzijnsshift te bewerkstelligen, die de oude matrix overstijgt waardoor deze mens weer multidimensionaal kan gaan denken.

Dat is nog altijd, althans voor mij, de allerbelangrijkste stap in de verkoopfase. Veel belangrijker nog dan een ‘Ja’.

Waarom?
Omdat hij dan pas coachable is en zichzelf volledig overgeeft aan het onvoorspelbare creatief proces van een passende bedrijfsstrategie. Onze samenwerking geeft dan niet alleen een enorme boost energie aan het zelfvertrouwen maar bewerkstelligt ook exact die resultaten zoals die voor deze unieke mens zijn weggelegd.

 

Herken jij je in dit scenario en ontbreekt het je momenteel ook aan energie en zelfvertrouwen om dóór te groeien? Weet dan dat het succes in je business, pure alchemie is. Samen werken we aan jouw unieke, persoonlijke formule die impact maakt en zegeviert! Dat is een inside-out aanpak. Niets is namelijk wat het aan de buitenkant lijkt!

Wil je samen met me  kijken waar de kantelpunten in je bedrijf liggen?

Vraag dan het kantelgesprek met me aan.