Waterelixer,
het meest heilzame voedingsmiddel

Wat er gebeurt als je dertig dagen schoon water drinkt!

Je zult verbaasd zijn wat er gebeurt als je een maand lang dagelijks meer dan twee liter puur water drinkt. Optimaal puur water is de sleutel om je gezondheid weer de baas te worden. Mensen vergeten vaak het allersimpelste. Water is dé sleutel tot al het leven. Weet je nog dat ons lichaam voor ongeveer 70 % uit water bestaat? De allergezondste drank is dus water en géén smoothies, sapjes of proteïne shakes.

Ontdek de 11 belangrijkste voordelen van het dagelijks drinken van twee liter puur water een maand lang:

1. Puur water verbetert je stofwisseling en stoelgang.

Klaag jij ook wel eens over een moeilijke stoelgang en andere darmproblemen? Vaak wordt dorst met honger verward. In plaats van te drinken ga je dan eten. Water is echter belangrijk om het eten goed te verteren en de darmwerking te optimaliseren. Je zult véél gemakkelijker naar het toilet kunnen als je twee liter puur water per dag drinkt.

2. Puur water helpt bij het afvallen in het geval van overgewicht en Cellulitis

Het bindweefsel in je lichaam dient meestal als afvaldepot van gifstoffen. Optimaal water bevat niet alleen géén suiker, het zuivert en ontgift je totale lichaam.

Je bloedsomloop heeft veel te veel ongewenste stoffen te transporteren . Deze stoffen kunnen in de zogenaamde "proteoglycans", een soort van moleculaire zeef, blijven hangen. Hoofdzakelijk zijn het zouten maar het zijn ook de verschillende toxines die niet kunnen worden uitgescheiden en zo leiden tot verstopping van de zeef. Dit proces wordt ook wel "verslakking” genoemd. Prof. Hartmut Heine zegt: "Het zachte bindweefsel is de afvalcontainer van ons lichaam Iedere chronische ziekte begint met een lokale oververzuring van het bindweefsel.

Onze huidige voeding bevat vele voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan stoffen die in het menselijk lichaam gedurende de stofwisseling als zuren afgebroken worden. Eiwitrijke voeding, overmatig eten, milieuverontreinigingen, moeilijk afbreekbare moleculaire verbindingen, uitlaatgassen, maar ook stress bevordert de verslakking van het lichaam.

Vele studies van artsen en wetenschappers zoals Prof. Dr. Alfred Pischinger, beweren, dat de zelfgenezingskrachten van het lichaam alleen maar geactiveerd kunnen worden, als het bindweefsel vrij is van afvalstoffen. Alleen wanneer de vreemde stoffen en slakken uit het bindweefsel opgelost zijn, kan de stofwisseling beter functioneren. "Het systeem van de basisregulatie”.

Zuiver en mineraalarm water kan afvalstoffen gemakkelijker opnemen en beter afvoeren. Per kilogram lichaamsgewicht moet er 35 ml plat, mineraalarm water, vrij van schadelijke stoffen, over de dag verdeeld gedronken worden. 
70 Kilogram lichaamsgewicht x 0,035 liter = 2,45 liter water per dag.

3. Voldoende puur water drinken houdt het hart en de bloedvaten gezond.

Water voorkomt dat het bloed te dik wordt en als ketchup door de aderen glijdt. Bloed moet eerder als ranja gemakkelijk door de aderen stromen zonder afvalproducten aan de wanden af te zetten. Hierdoor bestaat er een verminderde kans op zowel hartaanvallen als beroertes.

"Ik was verrast door de medische bevindingen van de gebroeders William en Charles Mayo, Nobelprijs winnaars en oprichters van de Mayo Clinic in 1889 Rochester ( Minnesota)"

Het volgende citaat van Dr. William J. Mayo en Dr. Charles H. Mayo:

(–) “De cholesterolwaarden, de LDL cholesterol, evenals de cholesterol/HDL ratio normaliseren weer na verloop van tijd omdat er minder ontstekinkjes optreden in de bloedvaten. Het bloed is namelijk dunner en stroomt gemakkelijker door de arteriën en kan zo de haarvaatjes ook bereiken.”

"Hard water is de geheime oorzaak van vele, zo niet alle ziekten, die door toxines in het spijsverteringskanaal ontstaan. Hard water bevat een hoge dosis anorganische mineralen die met de meest voor de hand liggende oliën en vette substanties nieuwe onoplosbare verbindingen opbouwen, die het menselijk organisme moeilijk verteren kan".

Deze kalk-vet oplossing hoopt zich aan de binnenkant van de arteriën en aan de organen als een ondoorlaatbaar schild op en verhindert zo een normale stofwisseling. Ook vermengt zich deze massa met deeltjes van verteerd voedsel, verkleeft sterk ( melk) en leidt zo tot de hoofdoorzaak van verstoppingen.

De ophopingen in de darmen zijn bovendien een paradijs voor bacteriële ziektekiemen. Dit mengsel van vet, zout, cholesterol en kalk uit leiding- en mineraalwater blokkeert niet alleen de stofwisseling met zijn ophopingen, maar legt in eerste instantie een film en later een dikke korst op vaat-, celwanden en organen. En dan zijn er ook nog de bekende gal-, nier- en blaasstenen. Men beschouwt dit vaak als quasi natuurlijke ouderdomskwalen. (...)

4. Waarom rug- en gewrichtspijnen ontstaan ten gevolge van het té weinig drinken.

Behoor jij tot die 70% van de mensen die wel eens klaagt over rug- of andere gewrichtsklachten?

De meesten geloven simpelweg dat overbelasting of een slechte houding de oorzaken zijn. Maar dat het veel te weinig drinken van puur water vaak voor deze klachten verantwoordelijk gesteld kan worden, weten maar weinigen.

Vaak is het kraakbeen of zijn de tussenwervelschijven, ik noem ze schokdempers, uitgedroogd en zijn daarom de oorzaak van de nummer één klacht van de Nederlander. Een evenwichtige waterbalans in het lichaam is als 'smeermiddel' essentieel voor flexibele en belastbare tussenwervelschijven en het kraakbeen.

De druk die tijdens de dag op de tussenwervelschijven uitgeoefend wordt, zorgen ervoor dat ze water verliezen en platter worden. Omdat de tussenwervelschijven zelf geen bloedvaten hebben moeten de bloedvaten van de aangrenzende vertebrale organen hen beleveren met vloeistof, voedingsstoffen en zuurstof. 's Nachts zijn de tussenwervelschijven iets dikker omdat ze zich als een droge spons vol zuigen met vloeistof. Daarom ben je ‘s morgens iets groter zijn dan 's avonds.

Suggestie:
Zit nooit gedurende een langere tijd gespannen in dezelfde houding, maar verander regelmatig je zitpositie. Dagelijkse oefeningen voor je rug, het beste ’s ochtends en twee tot drie liter water verdeeld over de dag drinken, brengen al snel verlichting.

Ook verbetert de botstructuur door zowel de beschermlaag om de botten heen als het kraakbeen zelf te versterken. De flexibiliteit en kwaliteit van de collagene vezels worden versterkt door het lichaam rijkelijk van puur water te voorzien.

5. Hoofdpijnen vinden verlichting bij het drinken van overvloedig puur water.

De neuroloog Dr. Joseph N. Blau van de Londense kliniek voor migraine bevestigt met zijn studie, dat de allerbelangrijkste oorzaak van hoofdpijn en migraine, naast alcoholgebruik en dialyse, ook terug te voeren is op een acuut vochttekort.

Zijn onderzoek met migrainepatiënten toonde aan dat met het drinken van een halve tot één liter zuiver water in een tijdsbestek van een half tot drie uur, bereikt kon worden dat 97% van de proefpersonen klachtenvrij waren.

In zijn nieuwe studie ondervroeg Dr. Blau zijn migrainepatiënten of een tekort aan vocht hun klachten zouden kunnen uitlokken. 
„Ja" antwoordde 34 van de in totaal 95 ondervraagde patiënten. Alhoewel de patiënten zich bewust zijn van het feit dat een vochttekort de migraineaanvallen kan provoceren, is dit, tot nu toe, bij de medici blijkbaar niet bekend. Daarom is deze „Migraine-Trigger" tot nu toe niet in de medische vakliteratuur beschreven.
Alle artsen die migrainepatiënten begeleiden, beveelt Dr. Blau aan om de vraag te stellen:"Zou het mogelijk zijn dat te weinig drinken uw migraineaanvallen uitlokken?"

Suggestie:Drink bij acute hoofdpijn of migraine een liter zuiver water om de klachten te verminderen. Wanneer de oorzaak van uw migraine terug te voeren is op het tekort aan vocht, zouden na het drinken van een liter zuiver water en het inbouwen van wat rust de klachten na drie uur moeten verminderen of geheel verdwenen.

Bron: National Migraine Centre Blau, JN. Water Deprivation: a new migraine precipitant. Headache 2005, 45: 757-759.

6. Wanneer astma of een andere allergie je de adem en levenskwaliteit ontneemt.

Astma en diverse allergieën zijn voor veel mensen dagelijkse metgezellen. Wat weinigen weten is dat astma en allergieën vaak noodsignalen van het lichaam zijn om je op een vochttekort opmerkzaam te maken.

Ontluikende bomen, struiken en bloemen zouden zo mooi kunnen zijn als ze voor veel mensen géén jeukende ogen, lopende neuzen en ademnood zouden betekenen! Zijn het werkelijk alleen maar de histamine-remmers en de anti-allergica die dan helpen?

Nee dus! Water is een natuurlijke anti-histamine. Astma bronchiale (van het Griekse ἆσθμα, "Kortademigheid", oftewel astma) is een chronische, inflammatoire aandoening van de luchtwegen met permanent bestaande overgevoeligheid. Bij gevoelige personen leidt de ontsteking tot aanvalswijze ademnood als gevolg van een vernauwing van het ademhalingsstelsel - een zogenaamde bronchiale obstructie.

Deze ademhalingswegvernauwing wordt veroorzaakt door verhoogde secretie van slijm, verkramping van de bronchiënmusculatuur en vorming van oedemen in de bronchiënslijmhuid.

Water is een natuurlijk antihistaminicum en kan ervoor zorgen dat de astma door de behandeling omkeerbaar is. Vijf procent van de volwassenen en zeven tot tien procent van de kinderen lijden aan Astmatische Bronchitis (bron: Wikipedia)

Meestal worden de klachten behandeld met zogenaamde antihistaminen. De endogene neurotransmitter histamine is een neurotransmitter met vele taken. Het is sterk betrokken bij het natuurlijke immuunsysteem van het lichaam tegen vreemde stoffen, virussen en bacteriën.

Maar eerst en vooral, regelt de histamine het dorstmechanisme waardoor er behoefte aan drinken ontstaat. Werkt de waterhuishouding goed, dan verlopen de verdere processen in het lichaam ook goed. Maar komt het tot dehydratatie in het lichaam dan neemt de lichaamseigen productie van "signaleringsstoffen" toe en leidt het tot het noodsignaal, wat in de volksmond "dorst" genoemd wordt. Dit suggereert dat het water in het lichaam op rantsoen is.

Het is in feite een verhoogd histamine in onze longen, die tot de excitatie (samentrekking) van de bronchioli en spasmen leidt. Het lichaam maakt hier gebruik van het effect van histamine op de bronchiale takken. Water dat normaal gesproken tijdens de ademhaling als waterdamp wordt uitgescheiden, wordt op deze manier vastgehouden. Dit resulteert in kortademigheid en de hoestreflex.

Allergieën en astma kunnen dus worden verlicht door regelmatige zuiver water te drinken. Na één tot vier weken, afhankelijk van de ernst van de symptomen en de geregelde aanvoer van vers water, kunnen zichtbare verbeteringen aangetoond worden.

Suggestie

Aanbevolen wordt om 2 tot 3 liter water per dag te drinken om het slijm op te lossen. Ook werkt het verlichtend om de lucht te bevochtigen.

7. Overvloedig puur water is heilzaam en een verademing voor je hersenen!

Wie herkent het niet dat in de loop van de middag wanneer je té weinig hebt gedronken het lijkt alsof er watten in je hoofd zitten. Je kunt niet meer helder denken en je creativiteit neemt af. Je moet geeuwen en denkt dat je honger hebt.

De markt speelt hier handig op in met gemakkelijke, koolhydraatrijke tussendoortjes . Maar het blijkt dat geeuwen weinig met honger maar meer met dorst te maken heeft. Je hersenen schreeuwen om puur water.

Recente studies tonen aan dat bij het drinken van 10 glazen optimaal water per dag de hersenactiviteit kan verbeteren tot wel 30 % omdat onze hersenen voor 90 % uit water bestaat. Deze studies laten zien dat de hersenen sterker, sneller en slimmer worden na het drinken van zoveel water.

Je voelt je ook zoveel fitter wanneer je meer drinkt in plaats van eet. In het volgende hoofdstuk meer over drinken in plaats van eten.

8. Het drinken van overvloedig puur water verlicht klachten tijdens de menopauze.

Wanneer je hormoonspiegel in de loop van je leven wat gaat veranderen heeft dat gevolgen voor je menstruatie. Maandelijks menstrueren betekent toch iedere keer weer vernieuwing van bloed en baarmoederslijmvlies. De menstruatie stopt tijdens het verloop van de menopauze.

Dat betekent dat je lichaam haar overtollige afvalstoffen niet meer via de menstruatie kan lozen. Dit kan gepaard gaan met opvliegers, nachtelijk transpireren en stemmingswisselingen.

Je kunt dan de focus richten op het opnieuw reguleren van de hormonen met alle gevolgen en risico’s van dien. Of onder ogen zien wat er aan de hand is. Je lichaam moet op een andere manier van de afvalstoffen af. Transpireren is daar een vorm van.

Overvloedig puur water drinken ontlast het lichaam tijdens deze transformatieperiode. Meer dan twee liter puur water per dag drinken helpt het lichaam ontgiften via de urine en verlicht overgangsklachten.

Van jezelf houden is in deze periode erg belangrijk. Veel puur water drinken helpt daarbij. 2 liter puur water is tijdens deze periode een ware, trouwe bondgenoot die veel verlichting van de klachten brengt.

9. Huidklachten? Het liefste een masker!

De huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam en, op de hersenen na, waarschijnlijk ook het meest complexe. De huid vernieuwt zichzelf iedere 4 weken door afstoting van dode cellen en aanmaak van nieuwe cellen.

De huid is de eerste verdedigingslinie tegen schadelijke invloeden in onze omgeving. De huid zorgt ervoor dat wij niet snel oververhit, onderkoeld of uitgedroogd raken.

Van alle huidklachten zijn eczeem, rosacea en acné de meest opvallende. Voor allergieën die zich uiten zich in galbulten, branderige rode vlekken en eczeem. Vaak uiten allergieën zich in huidklachten. Wanneer deze allergieën voeding gerelateerd zijn is het belangrijk veel te drinken. Het verlicht snel de symptomen.

Een verzuurt lichaam gebruikt de huid met een immens oppervlak ( 1,7 m2 en 2,7 kilogram) om van afvalstoffen af te komen. Overvloedig puur water drinken iedere dag ontspant de darmen en ondersteunt proces van ontgiften in het lichaam en maakt de huid rustiger.

10. Het drinken van twee liter puur water per dag is de meest effectieve slow-aging behandeling en vertraagt zichtbaar het verouderingsproces.

De eerder genoemde voordelen raken allen het thema slow-aging. Het maakt de huid werkelijk gezonder en geeft de huid een jeugdigere uitstraling. Wanneer een vrouw van 40 jaar meer dan twee liter optimaal puur water per dag drinkt is het verbijsterend te constateren wat dat met haar huid, de rimpeltjes en de wallen onder haar ogen, haar vitaliteit en algehele gezondheid doet.

Het is ook wel logisch als je de vorige voordelen goed in je hebt opgenomen:

  1. Wanneer het lichaam voldoende puur water toegediend krijgt kunnen alle lichaamsprocessen optimaal verlopen. Het lichaam kan de gifstoffen kwijt dus er is sprake van ultieme ontgifting.
  2. Het lichaam kan de gifstoffen kwijt dus er is sprake van ultieme ontgifting. De darmen werken op hun best waardoor voedingsstoffen maximaal opgenomen kunnen worden.
  3. De darmen werken op hun best waardoor voedingsstoffen maximaal opgenomen kunnen worden. De longen kunnen voldoende zuurstof opnemen.
  4. De longen kunnen voldoende zuurstof opnemen. Het bloed is dunner waardoor zowel zuurstof als voedingsstoffen optimaal kunnen worden vervoerd, zelfs via de kleinste haarvaten.
  5. Het bloed is dunner waardoor zowel zuurstof als voedingsstoffen optimaal kunnen worden vervoerd, zelfs via de kleinste haarvaten. Bij het ouder worden zal, onder invloed van de hormonenverandering, de celdeling wat trager verlopen.
  6. Bij het ouder worden zal, onder invloed van de hormonenverandering, de celdeling wat trager verlopen. Hou je door middel van het drinken van voldoende water de celtussenstof vloeibaarder zodat de stofwisseling goed blijft verlopen, dan zal het verouderingsproces significant vertraagd worden.
  7. Hou je door middel van het drinken van voldoende water de celtussenstof vloeibaarder zodat de stofwisseling goed blijft verlopen, dan zal het verouderingsproces significant vertraagd worden.

11. Droge, rode ogen

Niet alleen scherm-kijken levert rode ogen op. Té weinig water drinken leidt tot uitdroging van de traanbuisjes waardoor de oogbol onvoldoende gehydrateert wordt. Het oog raakt geïrriteert.

Bonuseffect:

Een een bijkomend effect is dat hoog-sensitieve personen met het drinken van voldoende geoptimaliseerd, schoon water hun eigen frequentie gemakkelijker op peil houden waardoor:

  • De vermoeidheid door onvoldoende zelfbescherming afneemt.
  • Kans op verlaging frequentie door overrulen van de frequenties van anderen afneemt.
  • Vertwijfeling en ruis op de eigen intuïtie opgeheven wordt.

Zie ARTESIA 24 NATUR PUR