10 Oorzaken van zelfvervreemding

𝟏 𝐤𝐰𝐚𝐚𝐥 𝐳𝐨𝐫𝐠𝐭 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝟏𝟎 𝐨𝐨𝐫𝐳𝐚𝐤𝐞𝐧 𝐝𝐢𝐞 𝐨𝐧𝐳𝐞 𝐬𝐩𝐢𝐫𝐢𝐭𝐮𝐞𝐥𝐞, 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐨𝐧𝐥𝐢𝐣𝐤𝐞 𝐞𝐧 𝐳𝐚𝐤𝐞𝐥𝐢𝐣𝐤𝐞 𝐠𝐫𝐨𝐞𝐢 𝐢𝐧 𝐝𝐞 𝐰𝐞𝐠 𝐳𝐢𝐭𝐭𝐞𝐧.

Die ene kwaal is inmiddels voor steeds meer mensen helder. Ons lichaam fluit ons namelijk onmiddellijk terug als we uit verbinding dreigen te raken met het meest dierbare en waardevolle stuk van onszelf, ons OERzijn, onze ziel.

Maar als we de signalen van ons lichaam negeren en daarmee onszelf als het ware ghosten raken we steeds verder van 'huis'.

We raken steeds meer vervreemd van onze eigen natuur en ons OERzijn en daarmee zijn er 7 oorzaken te noemen die onze groei en daardoor onze verdere bewustwording ondermijnen.

 

Deze 10 oorzaken zijn:

𝟏. 𝐍𝐢𝐞𝐭 𝐛𝐞𝐰𝐮𝐬𝐭 𝐳𝐢𝐣𝐧 𝐯𝐚𝐧 𝐝𝐞 𝐤𝐫𝐚𝐜𝐡𝐭 𝐯𝐚𝐧 𝐨𝐧𝐳𝐞 𝐠𝐞𝐝𝐚𝐜𝐡𝐭𝐞𝐧.

Waardoor negatieve gedachten ruimte en voeding blijven krijgen die leiden tot acties met ongewenste resultaten. Vaak gelabeld als pech of tegenslag.

 

𝟐. 𝐍𝐢𝐞𝐭 𝐛𝐞𝐰𝐮𝐬𝐭 𝐳𝐢𝐣𝐧 𝐯𝐚𝐧 𝐝𝐞 𝐤𝐫𝐚𝐜𝐡𝐭 𝐯𝐚𝐧 𝐨𝐧𝐳𝐞 𝐢𝐧𝐧𝐞𝐫𝐥𝐢𝐣𝐤𝐞 𝐬𝐭𝐞𝐦.

Noem die innerlijke stem intuïtie, hoger zelf of buikgevoel. Wanneer we geen weten hebben van de kracht ervan voelen we ons er ook niet mee verbonden. En weerhouden we ons ervan om positieve ervaringen op te doen met het werken vanuit die intuïtie.

𝟑. 𝐍𝐢𝐞𝐭 𝐛𝐞𝐰𝐮𝐬𝐭 𝐳𝐢𝐣𝐧 𝐯𝐚𝐧 𝐰𝐞𝐥𝐤𝐞 𝐫𝐨𝐥 𝐚𝐧𝐠𝐬𝐭 𝐢𝐧 𝐨𝐧𝐬 𝐥𝐞𝐯𝐞𝐧 𝐬𝐩𝐞𝐞𝐥𝐭.

Vanuit angst leven is de belangrijkste ondermijner van groei. Ons hele wezen krimpt in elkaar waardoor de levensenergie niet door ons heen kan stromen.

Keuzes worden gemaakt op basis van (zelf)liefde of op basis van angst.

Met uiteraard verschillende uitkomsten.

𝟒. 𝐍𝐢𝐞𝐭 𝐛𝐞𝐰𝐮𝐬𝐭 𝐳𝐢𝐣𝐧 𝐯𝐚𝐧 𝐝𝐞 𝐠𝐞𝐡𝐞𝐜𝐡𝐭𝐡𝐞𝐢𝐝 𝐚𝐚𝐧 𝐦𝐚𝐭𝐞𝐫𝐢𝐞.

Hoe groter de gehechtheid aan materie, des te minder waarde er wordt toegekend aan de immateriële en zielsvervullender kant van het leven.

Gehechtheid aan materie is vaak gekoppeld aan angst voor verlies van eigenwaarde vanwege een dominant sociaal discours met al haar patronen en programmeringen.

𝟓. 𝐍𝐢𝐞𝐭 𝐛𝐞𝐰𝐮𝐬𝐭 𝐳𝐢𝐣𝐧 𝐯𝐚𝐧 𝐝𝐞 𝐫𝐨𝐞𝐩 𝐯𝐚𝐧 𝐳𝐢𝐞𝐥 𝐨𝐦 𝐭𝐞 𝐞𝐱𝐩𝐚𝐧𝐝𝐞𝐫𝐞𝐧, 𝐭𝐞 𝐨𝐧𝐭𝐰𝐢𝐤𝐤𝐞𝐥𝐞𝐧.

Er zijn momenten in het leven waardoor we ons duidelijk geroepen voelen om iets te doen, een beslissing te nemen die volledig irrationeel en onlogisch is. Maar we kunnen er voor ons gevoel niet meer omheen. Wanneer we deze roep negeren of ons brein de regie geven om deze roeping teniet te doen, zitten we de expansie van onze ziel en verdere groei in de weg.

 

𝟔. 𝐍𝐢𝐞𝐭 𝐛𝐞𝐰𝐮𝐬𝐭 𝐳𝐢𝐣𝐧 𝐯𝐚𝐧 𝐡𝐞𝐭 𝐛𝐞𝐥𝐚𝐧𝐠 𝐯𝐚𝐧 𝐨𝐧𝐳𝐞 𝐫𝐞𝐥𝐚𝐭𝐢𝐞𝐬.

Het veronachtzamen van onze meest intieme vertrouwensrelaties, onze vrienden en inner circle is onszelf de belangrijkste spiegels ontzeggen en daarmee stagneert onze groei.

 

𝟕. 𝐍𝐢𝐞𝐭 𝐛𝐞𝐰𝐮𝐬𝐭 𝐳𝐢𝐣𝐧 𝐯𝐚𝐧 𝐝𝐞 𝐤𝐫𝐚𝐜𝐡𝐭 𝐯𝐚𝐧 𝐬𝐲𝐧𝐜𝐡𝐫𝐨𝐧𝐢𝐜𝐢𝐭𝐞𝐢𝐭𝐞𝐧.

SYnchroniciteiten zijn belangrijke wegwijzers

 

𝟖. 𝐍𝐢𝐞𝐭 𝐛𝐞𝐰𝐮𝐬𝐭 𝐳𝐢𝐣𝐧 𝐯𝐚𝐧 𝐝𝐞 𝐤𝐫𝐚𝐜𝐡𝐭 𝐨𝐦 𝐢𝐧 𝐡𝐞𝐭 𝐍𝐔 𝐭𝐞 𝐥𝐞𝐯𝐞𝐧.

𝟗. 𝐍𝐢𝐞𝐭 𝐛𝐞𝐰𝐮𝐬𝐭𝐳𝐢𝐣𝐧 𝐯𝐚𝐧 𝐝𝐞 𝐞𝐢𝐠𝐞𝐧 𝐥𝐞𝐯𝐞𝐧𝐬𝐥𝐞𝐬𝐬𝐞𝐧, 𝐝𝐞𝐳𝐞 𝐧𝐢𝐞𝐭 𝐥𝐞𝐫𝐞𝐧 𝐞𝐧 𝐝𝐮𝐬 𝐡𝐞𝐫𝐡𝐚𝐚𝐥𝐝 𝐤𝐫𝐢𝐣𝐠𝐞𝐧.

𝟏𝟎. 𝐍𝐢𝐞𝐭 𝐛𝐞𝐰𝐮𝐬𝐭 𝐳𝐢𝐣𝐧 𝐯𝐚𝐧 𝐡𝐞𝐭 𝐛𝐞𝐥𝐚𝐧𝐠 𝐯𝐚𝐧 𝐳𝐞𝐥𝐟𝐥𝐢𝐞𝐟𝐝𝐞, 𝐳𝐞𝐥𝐟𝐳𝐨𝐫𝐠 𝐞𝐧 𝐢𝐧𝐧𝐞𝐫𝐥𝐢𝐣𝐤 𝐰𝐞𝐫𝐤.