4. CARDIOVASCULAIR 

Gezondheidsprotectie onderdeel van het JR Excelleer PRO traject.

Het is niet de eerste keer dat mensen investeren in een kostbaar businesscoach traject om zichzelf en hun business naar het next level te tillen, terwijl gedurende het traject ernstige gezondheidsklachten, de plannen of aanpak doorkruisen. De ondernemers waarmee ik werk willen dan razendsnel dat de shock, die bevriezing veroorzaakt, snel oplost. Hierbij helpt om de regie over hun eigen gezondheid weer terug claimen.

Topfit op het publieke podium opereren, vereist dat je niet alleen weet hebt van de oorzaak en de impact van oxidatieve stress door ondermijnende omgevingsfactoren. Maar dat je vooral weet WAT je moet doen om oxidatieve stress door gezondheidsondermijning te voorkomen. Dat is een hele zorg minder!

Welkom bij module 4: Het cardiovasculair gezondheidsprotocol

Of je nu inmiddels al geconfronteerd bent met cardiovasculaire klachten of weet dat je genetisch belast bent, er komt een moment in je leven dat je beseft dat je gezondheid en vitaliteit geen vanzelfsprekendheden zijn. Met het ouder worden neemt vaak de ongerustheid over de eigen gezondheid toe. Je ziet het om je heen. Dierbaren ontvallen je en je vraagt je onbewust af, welke tijd er voor jou nog in het verschiet ligt.

Ligt de verantwoordelijk voor de eigen gezondheid bij de geneeskunde of bij jezelf?

Jaarlijks een Prescan maken stelt gerust maar voorkomt geen gezondheidsondermijning door oxidatieve stress.

Hiervoor is het nodig dat je:

 • Geïnformeerd wordt over gezondheidsondermijning, de impact van oxidatieve stress en gezondheidsprotectie.
 • Inzicht hebt in je fysieke en genetische gesteldheid.
 • Bereid bent met simpele interventies je levensstijl aan te passen.
 • Een open houding aanneemt ten aanzien van de complementaire gezondheidszorg.

Daarbij wil ik expliciet gezegd hebben dat ik een voorstander ben van het samenwerken van de reguliere geneeskunde met de complementaire gezondheidszorg. ( Ja, ik draai geneeskunde en gezondheidszorg bewust om!).

De reguliere geneeskunde heeft alle apparatuur ter beschikking om in een mum van tijd een precieze diagnose uit te voeren en te lokaliseren waar een vernauwing, aneurisma of vaatverharding zich bevindt. Oftewel er wordt gedotterd, een stent geplaatst of een operatie, omleiding uitgevoerd.

De complementaire gezondheidszorg is er om oxidatieve stress op te sporen en te voorkomen dat deze nog meer schade aan de bloedvaten en organen toebrengt. Hiervoor is gelukkig genoeg onderzoek gedaan. Eenvoudige leefstijlinterventies maken daardoor al een groot verschil in het ziek zijn of gezond blijven. 

De 4 sporen van het Cardiovasculair gezondheidsprotocol.

Het Cardiovasculair 4 sporen gezondheidsprotocol in een traject van 3 maanden  bestaat uit :

 1. Kennis delen over de invloed van het verband tussen oxidatieve stress en levensstijl op de gezondheid van de bloedvaten.
 2. Het drinken van 2 liter optimaal water per dag. 1 liter waterstofwater en 1 liter te gebruiken als thee of drank.
 3. Anti-stress programma inclusief 6 quantumfeedback sessies in het 3 maanden traject om oxidatieve stress te verminderen.
 4. Epigenetische suppletie afgestemd op de cardiovasculaire conditie om de vaatwanden te ondersteunen in het opschonen.

1. Kennis en informatie delen over de oorzaken en impact van oxidatieve stress op de vaatwanden.

Er wordt niet voor niets gezegd: De brug tussen ziekte en gezondheid is informatie.

Enkele voorbeelden:

 • Weten dat suiker de vaten en celmembranen verhardt.
 • Kalkrijk water nieuwe anorganische verbindingen in het lichaam vormt die aan de vaatwanden kleven.
 • Verzuring stimuleert in het lichaam verhardingsprocessen en vermoeidheid.

2. Het drinken van optimaal water

Optimaal, zacht water drinken voorkomt dat het bloed te dik wordt en als ketchup (rode bloedlichaampjes als geldrollen) door de aderen glijdt. Bloed moet eerder als water gemakkelijk door de aderen stromen zonder afvalproducten aan de wanden af te zetten. Hierdoor bestaat er een verminderde kans op zowel hartinfarcten als beroertes.

"Ik was verrast door de medische bevindingen van de gebroeders William en Charles Mayo, Nobelprijs winnaars en oprichters van de Mayo Clinic in 1889 Rochester ( Minnesota)"

Het volgende citaat van Dr. William J. Mayo en Dr. Charles H. Mayo:

(–) “De cholesterolwaarden, de LDL cholesterol, evenals de cholesterol/HDL ratio normaliseren weer na verloop van tijd omdat er minder ontstekinkjes optreden in de bloedvaten. Het bloed is namelijk dunner en stroomt gemakkelijker door de arteriën en kan zo de haarvaatjes ook bereiken.”

"Hard, kalkrijk water is de geheime oorzaak van vele, zo niet alle ziekten, die door toxines in het spijsverteringskanaal ontstaan. Hard water bevat een hoge dosis anorganische mineralen die met de meest voor de hand liggende oliën en vette substanties nieuwe onoplosbare verbindingen opbouwen, die het menselijk organisme moeilijk verteren kan".

Deze kalk-vet oplossing hoopt zich aan de binnenkant van de arteriën en aan de organen als een ondoorlaatbaar schild op en verhindert zo een normale stofwisseling. Ook vermengt zich deze massa met deeltjes van verteerd voedsel, verkleeft sterk ( melk) en leidt zo tot de hoofdoorzaak van verstoppingen.

De ophopingen in de darmen zijn bovendien een paradijs voor bacteriële ziektekiemen. Dit mengsel van vet, zout, cholesterol en kalk uit leiding- en mineraalwater blokkeert niet alleen de stofwisseling met zijn ophopingen, maar legt in eerste instantie een film en later een dikke korst op vaat-, celwanden en organen. En dan zijn er ook nog de bekende gal-, nier- en blaasstenen. Men beschouwt dit vaak als quasi natuurlijke ouderdomskwalen. (...)

 

Dit betekent dat het drinken van zacht water heilzaam is voor de aderen en de organen. Zacht water verkrijg je door het kraanwater te filteren door 4 filters en het Recomax osmosemembraan.

Zie: Artesia-24 Natur-Pur

Om waterstof aan het water toe te voegen ( om oxidatieve stress meteen te verminderen) met een oxidatie reductie potentieel (ORP) van > 15 kies je voor tweemaal daags Hydronade capsules of het maken van waterstofwater. Zie hiervoor: HYDRON waterstofverrijking . 

3. Anti-stress programma om oxidatieve stress in het lichaam te verminderen.

Tijdens het ouder worden worden we geconfronteerd met oxidatieve stress als resultaat van een levenslange levensstijl. Ons lichaam heeft steeds meer moeite om oxidatieve stress te neutraliseren. Tijdens het traject en de 6 quantumfeedback sessies sporen we deze bronnen van oxidatieve stress op en helpen we die neutraliseren zodat de bloed- en levensstroom weer vrijelijk door het lichaam stroomt.

4. Epigenetische suppletie om de gezondheid van de aderen te ondersteunen.

Zijn de aderen eenmaal vernauwd door hechting van plaques vanwege een te hoog cholesterol LDL gehalte dan is epigenetica nodig om het lichaam te ondersteunen deze plaques onschadelijk te maken en verdere neerslag te helpen voorkomen. We testen samen welke epigenetica gedurende welke termijn het best passend is voor je situatie.

Wil je meer informatie over het Cardiovasculair gezondheidstraject van 3 maanden? Neem dan direct contact met me op via info@jeanneroefs.com