Meest bizarre moment in geschiedenis geneeskunde

Verrassende ontdekking

Ik stuit op een verrassende ontdekking terwijl ik de opleiding - Quantum healing -, voor de therapeuten die mijn programma volgen, binnen het opleidingsplatform aan het afronden ben met de geschiedenis van de geneeskunde.

Of het toeval is of niet, ik schrijf intuïtief het een en ander op en opeens popt er een a-ha moment op in mijn brein. Ik deel het hier graag.

Het systeemdenken was 2500 jaar lang hét paradigma van de reguliere geneeskunde.

Het systeemdenken, zoals we dat nu in de complementaire & alternatieve geneeskunde terugzien, is 2500 jaar lang hét paradigma van de reguliere geneeskunde geweest.

De grote kanteling hierin kwam met de de Franse scheikundige en bioloog Louis Pasteur (1822-1895) toen hij op 6 juli 1885 officieel werd erkend als de uitvinder van het vaccin voor hondsdolheid.

Een draai van 180 graden.

De visie op geneeskunde draaide toen na 2500 jaar, 180 graden.

De jaren erna werd er door enkele industriëlen geld geroken en werden de geneeskunde én de farmacie wereldwijd aan de industrie gekoppeld.

Het was de Amerikaanse oud-president Theodore Roosevelt die in 1910 nog een verwoede poging deed om die koppeling tussen de geneeskunde, de farmacie en de industrie te verbieden, omdat hij voorzag dat dit niet in belang van de consument zou zijn.

Deze actie mislukte omdat de macht van de invloedrijke industriëlen zoals Rothschild, toen al (!) de macht van de overheden overvleugelde.

President J.F. Kennedy heeft ook een poging gewaagd om iets aan die koppeling te doen.

Evenals secretaris generaal van de VN Dag Hammarskjöld. Hij ontdekte de misstanden van de farmacie tijdens zijn vredesmissie in Congo en verongelukte in 1961 tijdens een bedenkelijk vliegtuigongeluk.

Dit zijn de meest voor de hand liggende voorbeelden maar er zijn er wellicht meer.

Wij worden nu, op dit moment, geconfronteerd met de meest gruwelijke uitwassen van deze koppeling en ik ben benieuwd wie nu opstaan om die koppeling definitief te doorbreken en voor eens en altijd te verbieden.

Want volgens mij is het volk er zo onderhand wel klaar mee en heeft behoefte aan rechtvaardigheid en transparantie.

"Zoals de grot van PLATO die symbool staat voor het wezen van de rechtvaardigheid
en tevens een blauwdruk probeert te geven van de ideale staat."

Zodat we als therapeuten weer kunnen doen waar we voor staan: Zonder bemoeienissen, restricties en verboden van buitenaf mensen informeren en begeleiden in het ter hand nemen van de eigen gezondheid door zelfhelingsprocessen te faciliteren.

Wat zou er volgens jou nu moeten gebeuren?

Met een natuurlijke en gezonde groet!

Zou je deel willen nemen aan de opleiding?
Stuur me een bericht, dan gaan we met elkaar in gesprek.

 


«   »