Wat te doen met negatieve publiciteit?

“Help, ik word met mijn methode en programma in de media onderuitgehaald”, liet laatst een spiritueel, integraal therapeut me tijdens de coachingscall weten.

Wat er aan vooraf gaat

In het kort:

  1. De voorkant van je bedrijf is geheel volgens eigen intuïtie en inzichten gebouwd, conform de marketingfundering die bij het ondernemersprofiel past, om de juiste klanten aan te trekken en te werven.
  2. De follow up, de verkoop, verloopt naar wens omdat is geleerd hoe een organische sales vorm te geven en eigen te maken
  3. De meest zielsvervulling biedt het helpen van klanten met een, inmiddels zichzelf bewezen, methode in een passend programma.
  4. De bedrijfsresultaten vertonen vanaf 2013 een jaarlijkse groei van rond de 34%.

Tot zover is de missie geslaagd.

Totdat...

De media lucht krijgt van de persoon in kwestie en diens succes en vervolgens deze persoon, inclusief website, methode en programma op alle onderdelen door de gehaktmolen van het bestaande reguliere paradigma worden gehaald, totdat er schijnbaar niets meer van overeind blijft dan een ridicuul karkas van wat het ooit was. De prijzen worden daarbij absurd genoemd.

Aanpak

Door tijdig de juiste interventies toe te passen hebben we de schade tot een minimum weten te beperken en kan deze therapeut, weliswaar minder naïef en een stuk wijzer, zonder kleerscheuren het werk voortzetten.

Het voorbeeld van mijn klant staat niet op zich.

Helaas heeft een relatie die ik deze week sprak, een tijd terug, naar aanleiding van vernietigende media–aandacht, het faillissement van zijn bedrijf met 20 werknemers moeten aanvragen.

Hij werkt inmiddels naar alle tevredenheid in het buitenland maar zijn vraag is nu toch: "In hoeverre kan ik mijn werk in Nederland onder de radar voortzetten of is er een manier om tóch zichtbaar te zijn?"

Mijn visie

Mijn visie is dat je in deze tijd, waarin bestaande systemen aan het wankelen zijn en oude paradigma's zo langzamerhand achterhaald, je vóóral zichtbaar moet zijn. Je wordt écht beschermd! Maar dit vraagt om een specifieke aanpak.

Herken jij je in dit thema en wil jij de zichtbaarheid van je methode, je programma en bedrijf graag met me tegen het licht houden? Stuur me een bericht of maak direct een afspraak voor een kantelgesprek.


«   »