Het 'KANTELPUNT' in je business

“Ik word er gek van!”

“Alle marketinginspanningen leveren niet op wat ik ervan verwacht.”

“Hoe kom ik aan nieuwe, goed betalende klanten die matchen met mijn waardesysteem?”

Ditzelfde deuntje repeteert zich telkens in je hoofd met alle gevolgen van dien.

 

Alles is geleerd en geïmplementeerd. De niche is aangescherpt, de tips en trucs zijn toegepast, en de funnels gebouwd.
De marketingboodschap is klip en klaar, webinars gegeven, events georganiseerd en voor een kapitaal aan Facebookadds uitgegeven.
Op Social Media posten, posten en nog eens posten dus …!

En dan is het …. té stil en gebeurd er veel te weinig in verhouding tot de arbeidsinspanning.
Dit is het cruciale punt in je business: ‘HET KANTELPUNT’.
Dit kantelpunt vindt zowel plaats in de opstart van je bedrijf maar evengoed tijdens een upgrade van je bedrijf, een ommezwaai qua niche of een complete transitie van je ondernemerschap.

Tijdens dit kantelpunt haakt 80% van de ondernemers af.

Hoe zorg jij nu dat je bij die 20% hoort die wél doorgaan?

Té hooggespannen verwachtingen, vaak veroorzaakt door marketingboodschappen van de ‘Weters’ die van alles beloven.
"Dus als het tegenvalt dan zal het wel aan mezelf liggen en doe ik iets niet goed! Mij lukt het dus tóch niet!"

Dat is niet waar! Een leugen, een mythe die jij jezelf blijft wijsmaken!

Wat betekent een senior businesscoach tijdens dit kantelpunt?

Tijdens het kantelpunt komt een senior businesscoach om de hoek kijken. Iemand die alle fasen in het leven en zakendoen bewust heeft doorlopen en weet wat het vraagt om dicht bij jezelf te blijven en vooral dóór te gaan.

  • Ervaren is in het begeleiden van ondernemers in diverse levensfasen.
  • Weet hoe het voelt om te winnen én te verliezen.
  • Helpt om een ondernemer die stappen te laten zetten die tot ieniemienie succesmomenten leiden en uiteindelijk dus tot de gewenste situatie.
  • De markt door en door kent.
  • Weet wat universeel nu wel en niet ondersteund wordt in iemands leven.

Dat is het directe profijt van Senior’s meesterschap!

Ter illustratie de ‘BEET’ strategie van de Senior.

Een oude krokodil liet zich aan de zijkant in het ondiepe gedeelte van de rivier heerlijk drijven toen een jonge krokodil naast hem kwam zwemmen.

 "Ik heb gehoord dat jij de meest gevreesde jager van alle rivieren bent. Leer mij alsjeblieft jouw strategieën en vaardigheden” zei de jonge krokodil.

Net ontwaakt uit een heerlijke lange middagdut, keek de oude krokodil met één van zijn reptielen-ogen de jonge krokodil aan, zei niets en viel al drijvend terug in slaap.

Zwaar gefrustreerd en miskend zwom de jonge krokodil gretig stroomopwaarts om op meervallen te gaan jagen waarbij hij in de rivier een spoor van bubbels achterliet.

“Ik zal hem eens laten zien”  dacht hij bij zichzelf. Later op die dag keerde de jonge krokodil terug naar de oude krokodil die nog steeds sliep en begon hij op te scheppen over zijn succesvolle vangst. "Ik heb vandaag al twee vlezige meervallen gevangen. En wat heb jij vandaag gevangen? Niets? Misschien ben je wel helemaal niet zo ’n succesvolle, agressieve jager dan de anderen beweren.”

De oude krokodil keek weer onbewogen naar de jonge krokodil, zei niets, sloot zijn ogen en bleef drijven op het koele water terwijl talrijke kleine voorntjes wegschoten door de algen op zijn onderbuik.

De jonge krokodil begon zich steeds meer te ergeren en werd boos omdat hij van de oude krokodil geen enkele reactie kreeg. Hij zwom voor de tweede keer stroomopwaarts om verder te jagen.

Na een paar uur gejaagd te hebben op niets wat van betekenis was kreeg hij plotseling een kraanvogel in de smiezen en begon erop te jagen. Met succes, hij had eindelijk beet!

Trots en glimlachend hield hij de kraanvogel stevig in zijn kaken en zwom ermee naar de oude krokodil. Hij was onvermurwbaar in zijn poging om de oude krokodil te tonen wie nu de échte jager was. De jonge krokodil was amper de bocht om en zag de oude krokodil nog steeds drijvend op dezelfde plek in de buurt van de zijkant van de rivier.

Er was echter iets veranderd. Een vrij grote zebra was aan het drinken nauwelijks een halve meter in de buurt van het oude krokodillen hoofd. In één bliksemsnelle beweging rees de oude krokodil zich uit het water, zette zijn kaken om het zebralijf en trok hem onder water.

Vol ontzag zwom de jonge krokodil met de kleine kraanvogel, hangend uit zijn bek, verder en keek hoe de oude krokodil zijn maaltijd van 100 kilo verorberde.

De jonge krokodil vroeg hem: "Vertel me nu eens. Hoe doe je dat?" Onder het schrokken van het heerlijke zebravlees kwam er eindelijk een reactie van de oude krokodil:  "Ik deed niets."

De moraal van dit verhaal?

Doe alleen wat ertoe doet en voor 100% bij je past. Opscheppen over zaken die er niet toe doen en waar je wel druk doende mee bent, tekent de leerling. Investeer in zelfkennis, je persoonlijke groei en aan het ontdekken wat jou te doen staat. Dan ontvouwt jouw eigen strategie zich vanzelf. Besteed dus minder tijd aan het uitproberen van allerlei verschillende, kleine en onbelangrijke slimmigheidjes. Zorg ervoor dat jouw ondernemerscadans - klanten aantrekken - werven - verkopen - helpen - reflecteren - als een 2e huid voor JOU voelt.

Zo spaar je tijd en energie en heb je maximaal rendement.

Wil jij ideeën en inzichten over jouw inside-out marketingstrategie die aansluit bij jouw waardesysteem en levensfase?

Ga dan direct in gesprek met me.

 


«   »