Keuze voor een begeleidingstraject van een businesscoach is niet vanzelfsprekend

Onlangs sprak ik een arts die 20 jaar geleden zijn roeping volgde en de moedige beslissing nam om zich op holistische geneeswijzen toe te leggen en de mens in zijn geheel te behandelen. Alhoewel ik het beeld krijg van een zéér kundige, integere en geliefde professional is, in zijn ogen, hem deze beslissing duur komen te staan.

Zijn situatie is nu:

 • Ik ben blij dat ik mijn BIG registratie nog heb. Dat zorgt in ieder geval voor mijn basisinkomen en een toestroom aan chronisch zieke mensen die in het reguliere medische circuit zijn vastgelopen en nu hun hoop op genezing bij mij zoeken. Het is dankbaar werk, want ik kan ze wél helpen, maar ze vergen veel van mijn dagelijkse portie energie.
 • Ik werk het liefst met gezonde mensen die hun gezondheid willen onderhouden en gezondheidsondermijning willen opsporen en oplossen. Maar daar kom ik steeds minder aan toe.
 • Ik zie steeds meer van deze mensen wegstromen uit mijn praktijk.
 • Het versturen van nieuwsbrieven levert tegenwoordig niets meer op.
 • Mijn lezingen worden nog maar amper bezocht.

Bij het doorvragen naar het verdere verloop van dit scenario vreest hij zijn ergste vrezen. Namelijk dat hij, om financieel te overleven,  zich tot in lengte van dagen steeds meer moet gaan wijden aan een groeiende stroom chronisch zieke mensen, ten koste van zijn eigen gezondheid, zijn vrijheid en zijn inkomen.

Het is duidelijk dat:

 1. Hij zijn eigen blauwdruk niet helder heeft.
 2. Het eigen waardesysteem niet wordt gerespecteerd.
 3. Het energielevel wordt ondermijnd waardoor de overlevingsambitie, de groeiambitie overstijgt.
 4. Er een inside–out marketingstrategie ontbreekt.

De ultieme doorbraak zou zijn:

 1. Ultieme zielsvervulling vinden in het werk.
 2. Werken met de meest ideale mensen die de perfecte ambassadeurs worden.
 3. Een convergerend business– en verdienmodel ontwikkelen waarin blauwdruk/roeping en waarden samenvallen.
 4. Een inside–out marketingstrategie ontwikkelen die een afspiegeling is van de persoon zelf.
 5. Een bedrijf dat automatisch naar meer winst en persoonlijke vrijheid leidt.

Wat staat bij deze mens een intuïtieve keuze voor een businesscoach nu in de weg?

 • Hij is geconditioneerd in een matrix van 20 jaar zwoegen, ploeteren, weerstand en tegenstand en kan daardoor niet zien dat zijn bedrijf en leven er binnen een jaar anders uit kan komen te zien.
 • Het zelfvertrouwen en energielevel worden inmiddels door tal van omstandigheden ondermijnd waardoor er niet meer op basis van intuïtie wordt besloten.

De uitdaging tijdens de verkoopfase is om een bewustzijnsshift te bewerkstelligen die de oude matrix overstijgt waardoor deze mens weer multidimensionaal kan gaan denken.

Dat is nog altijd, althans voor mij, de allerbelangrijkste stap in de verkoopfase. Veel belangrijker nog dan een ‘Ja’.

Waarom?
Omdat hij dan pas coachable is en zichzelf volledig overgeeft aan het onvoorspelbare creatief proces van de inside–out marketingstrategie. Onze samenwerking geeft dan niet alleen een enorme boost energie aan het zelfvertrouwen maar bewerkstelligt ook exact die resultaten zoals die voor deze unieke mens zijn weggelegd.

 

Ben jij leefstijlondernemer, coach of therapeut die het momenteel aan energie en zelfvertrouwen ontbreekt om dóór te groeien? Weet dan dat het succes in je business, pure alchemie is. Samen werken we aan jouw unieke, persoonlijke formule die impact maakt en zegeviert! Dat is een inside-out aanpak. Niets is namelijk wat het aan de buitenkant lijkt!

Wil je samen met me  kijken waar de kantelpunten in je bedrijf liggen?

Vraag dan het kantelgesprek  met me aan.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.