Gouden Leefstijlondernemers in het ijzeren tijdperk

Waarom gouden leefstijlondernemers zichzelf in het ijzeren tijdperk mogen beschermen?

Bent u iemand die mét oog voor het grotere geheel waarde levert en ervaart dat zaken doen in deze tijd nogal eens op een teleurstelling uitdraait? U niet of slecht begrepen wordt. U zelfs agressie van anderen of een gebrek aan respect ervaart? En vervolgens doet u er alles aan om te reflecteren en te duiden welk stuk u bij uzelf nog dóór te werken heeft en hier letterlijk op stuk loopt? Doodmoe wordt ten koste van uw bedrijf en bedrijfsvoering?

Wat als uw altruïstische grondhouding als leefstijlondernemer
u zakelijk in de wielen rijdt en u zichzelf hierop stuk reflecteert?

Stop, ik heb nieuws voor u!

Als Business alchemist help ik Leefstijlondernemers hun gouden kansen verzilveren die ontstaan nadat loden lasten worden doorleefd en opgelost. En vanuit die achtergrond kruiste een belangrijk inzicht mijn pad.

Leven en zaken doen in deze nieuwe tijd waarin frequenties van de aarde aan het opschalen zijn en daarbij energetisch werkelijk alles z’n kop gezet wordt, is ook het zakendoen hieraan onderhevig. Alle mooie verhalen ten aanzien van succesvol zakendoen, het maken van moodboards en omzetprognoses ten spijt: Oog hebben voor universele invloeden en daarop anticiperen is nu noodzaak.

Waar heeft u nu, als leefstijlondernemer, rekening mee te houden?
Even wat achtergrondinformatie.

Het zakendoen op aarde kent 4 fasen. Dit zijn dezelfde fasen die zich ook in uw persoonlijke leven voltrekken en kunnen dus door elkaar lopen. Maar dat is een ander hoofdstuk.

Eerst de 4 fasen:

1. De eerste fase is van GOUD

Dit is de handelsfase waarin eerlijk zakendoen voorop staat. Zij gaat uit van een maximale winst voor beide handelspartners en een gezamenlijk belang in een optimaal functionerend  grotere geheel. Aan de basis hiervan ligt besef van verantwoordelijkheid voor het grotere geheel, besef van gezamenlijkheid en eenheid én het wederzijdse vertrouwen dat beide partijen hier gelijk instaan. De intentie is om het allerbeste uit de handelsrelatie en de ander te halen omdat ieder zich ervan bewust is dat dit het grotere geheel ten goede komt.

Of zoals Rabbi Nilton Bonder dit Gouden handelsparadigma zo mooi omschrijft:

"Alleen twee rechtvaardigen kunnen met elkaar een gesjeft aangaan, zonder het uit lafheid te ontlopen.
Resulterend in de grootst mogelijke winst voor de een mét de grootst mogelijke winst voor de ander
en het kleinst mogelijke verlies voor de mensheid in het algemeen, de aarde en het universum". 

Uit: 'De Kabbala van het geld' door Rabbi Nilton Bonder

2. De tweede fase in van ZILVER

Het eerlijk zakendoen is langzaam aan het afbrokkelen. Het vertrouwen in de ander neemt af en men trekt zich terug op eigen grondgebied en probeert dáár het maximale uit te halen. Tegelijkertijd zijn de partijen zich bewust dat ze in het zakendoen kwetsbaar zijn en doen er alles aan om van de andere partij geen dief te maken. Dus er ontstaan contracten om zichzelf in te dekken en de ander te dwingen zich aan de afspraken te houden. Deze onderhandelingen draaien op het einde op een succes uit waardoor beide partijen, zakelijk bezien, bevredigend verder kunnen.
Volgens het Zilveren handelsparadigma is de deal dan succesvol afgerond.

3. De derde fase is van KOPER

Eerlijk zakendoen staat niet meer voorop maar wordt verruild voor een ander paradigma: Maximale winst waarin het eigen belang voorop staat. Er wordt keihard uit onderhandeld om vooral de bal óver het midden naar de eigen kant te krijgen. Het voordeel mag slechts bij één partij liggen. Hieraan ten grondslag ligt een lineair gedachtegoed waarin de Homo Economicus centraal staat en het besef voor het belang van het grotere geheel naar de achtergrond is verschoven. De onderhandelingen en het opstellen van contracten kosten enorm veel tijd, energie én geld maar zijn een noodzaak om ervoor te zorgen dat er geen slachtoffers vallen. Uiteindelijk blijkt er dan tóch altijd weer een maas in de contracten geslopen te zijn waardoor de afgesloten deal niet alleen ten koste gaat van één onderhandelingspartner maar ook ten koste van het grotere geheel. Er zijn alleen maar verliezers.
En gezien het Koperen handelsparadigma noemt men zo’n deal succesvol!

4. De vierde fase is van IJZER

Men is er in deze fase op uit maximale winst voor zichzelf te behalen ten koste van de ander. Men bedriegt elkaar zelfs zwaar onder de gordel. Respectloos, agressief en vol verwijten wordt de handelspartner en de handelsrelatie misbruikt, vernederd en beschadigd. Het vertrouwen in elkaar is nihil. Psychologische manipulaties en doortrapte algoritmes om de kwetsbare, onwetende mens geld af te troggelen is tot sport verheven. Beloftes worden niet nagekomen, men verschijnt niet op afspraken, men laat niets meer weten. Gemaakte afspraken worden ontdoken. Men start rechtszaken om elkaar met geweld geld afhandig te maken of elkaar zó te intimideren dat men verplicht wordt geld af staan wat het zelfrespect en zelfvertrouwen verder ondermijnt. Er ontstaan vage contracten met tal van kleine lettertjes één kant op geschreven. De onderhandelingspartner vertegenwoordigt vaak een bedrijf of institutie wat in de overlevingsmodus voor het eigen bestaansrecht vecht. Denk hierbij aan bestaande, financieel kwetsbare ondernemers of juist ondernemers die persoonlijk in de IJzeren fase leven, een bank, verzekeringsmaatschappij etc.

Gezien het IJzeren handelsparadigma noemt men de overleving, de torenhoge winsten of een geslaagde zelfbescherming: een overwinning en dus succesvol.

Het zal duidelijk zijn dat we nu, algemeen gezien, in een ijzeren tijd belandt zijn. Leefstijlondernemers die zelf persoonlijk in een gouden fase zitten mogen zichzelf hiervan ter degen bewust zijn en zichzelf beschermen. Hoe u dat doet wordt geleerd tijdens het JR Introtraject.

Klik hier voor verdere informatie.

 

Met warme zielsgroet,
Jeanne


 »